6 czerwca 2017 r. sześciu uczestników projektu rozpoczęło rywalizację w konkursie kulinarnym . Każdy z nich miał za zadanie przygotować 3 porcje zakąski i dania głównego z dodatkami. Składnik główny potraw stanowił filet z kaczki oraz filet z dorsza.
Technikę pracy oceniało jury składające się z nauczycielek zawodu ZSP nr 2 Pani Jolanta Dziuba i Pani Roksana Mazurek
W skład jury degustacyjnego wchodziły następujące osoby: Pani Barbara Robak – Członek Zarządu Rady Powiatu w Tomaszowie Mazowieckim, dyrektor szkoły Pani Mariola Przybylska, wice dyrektor szkoły Pan Mieczysław Strojewski, szef kreatywny łódzkich restauracji Pani Marta Edmunds, przedstawiciele pracodawców – Pani Maria Musielewicz – Hotel KRUK, Pani Luiza Zduńczyk – Hotel MAZOWIECKI oraz Pan Przemysław Kościan – zarządzający projektem.
W wyniku obrad obu grup jurorskich przyznano:
I miejsce – Dawid Lange
II miejsce Martyna Cukier
III miejsce Mateusz Dębiec
Pozostali uczestnicy spisali się bardzo dobrze, jednak miejsca na podium są tylko trzy . Dziękujemy za wspaniałe wrażenia kulinarne.