Rekrutacja

PROWADZIMY NABÓR DO II EDYCJI PROJEKTU INNOWACJE W GASTRONOMII.

 Poniżej kilka istotnych informacji o projekcie

KUCHNIE EUROPEJSKIE – 19 UCZNIÓW KLAS 2 TECHNIKUM – w zawodzie technik żywienia i

usług gastronomicznych, 5 uczniów KLAS  – BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA –  w zawodzie kucharz

ZAJĘCIA ROZWIJAJĄCE:

  • – zajęcia warsztatowe – KUCHNIE EUROPEJSKIE – 120 godzin- czyli 20 spotkań po 6 godzin – zajęcia odbywają się w soboty od godziny 9:00 w pracowniach technologicznych. Dla uczestników przygotowane są skrypty do zajęć, zestaw książek z zakresu kuchni francuskiej, włoskiej, węgierskiej i hiszpańskiej, produkty do wykonania ćwiczeń. Na zakończenie zajęć / koniec maja początek czerwca/ konkurs kulinarny- kuchnie europejskie.
  • – staż u regionalnego pracodawcy w wymiarze 150 godzin. Planowany termin realizacji 4 luty/2 marca 2019 r. Po zakończonym stażu uczestnicy otrzymują stypendium stażowe w wysokości 1800 zł. Dodatkowo uczniowie wyposażani są w kompletny strój ochronny/bluza kucharska, osłonka, nakrycie głowy/.
  • – Warsztat serwowania potraw w wymiarze 8 godzin- prowadzony przez trenera zewnętrznego- zajęcia organizowane po godzinach lekcyjnych;
  • – Warsztat serwowania cocktaili w wymiarze 8 godzin – prowadzony przez trenera zewnętrznego- zajęcia organizowane po godzinach lekcyjnych;

KOMPETENCJE KLUCZOWE

  • – język obcy zawodowy – / angielski lub niemiecki / w wymiarze 30 godzin – prowadzony przez trenera nauczyciela szkoły – zajęcia organizowane po godzinach lekcyjnych;

BARMAN– 24 UCZNIÓW / pełnoletnich w dniu rozpoczęcia kursu barmańskiego/ z klas 3 TECHNIKUM – w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych(uczniowie w dniu rozpoczęcia zajęć barmańskich muszą mieć ukończone 18 lat).

ZAJĘCIA ROZWIJAJĄCE:

  • – kurs barmański I stopnia w wymiarze 40 godzin – prowadzony przez trenera zewnętrznego – zajęcia organizowane w bloku 4 x 10 godzin;
  • – Warsztat serwowania potraw w wymiarze 8 godzin- prowadzony przez trenera zewnętrznego- zajęcia organizowane po godzinach lekcyjnych;
  • – Warsztat serwowania cocktaili w wymiarze 8 godzin – prowadzony przez trenera zewnętrznego- zajęcia organizowane po godzinach lekcyjnych;
  • – Warsztat aranżacji drinków – w wymiarze 20 godzin – prowadzony przez trenera zewnętrznego – zajęcia organizowane w bloku 2 x 10 godzin;
  • – kurs obsługi oprogramowania rozliczeń barmańsko – kelnerskich – w wymiarze 40 godzin prowadzony przez trenera nauczyciela szkoły – zajęcia organizowane po zajęciach szkolnych.
  • – staż u regionalnego pracodawcy w wymiarze 150 godzin. Planowany termin realizacji 4 luty/2 marca 2019 r. Po zakończonym stażu uczestnicy otrzymują stypendium stażowe w wysokości 1800 zł. Dodatkowo uczniowie wyposażani są w kompletny strój ochronny/bluza kucharska, osłonka, nakrycie głowy/.

KOMPETENCJE KLUCZOWE

  • – język obcy zawodowy – / angielski lub niemiecki / w wymiarze 30 godzin – prowadzony przez trenera nauczyciela szkoły – zajęcia organizowane po godzinach lekcyjnych;

 

KAŻDY UCZESTNIK MUSI PRZEJŚĆ PEŁNĄ ŚCIEŻKĘ ZAPLANOWANYCH ZAJĘĆ BY UKOŃCZYĆ UDZIAŁ W PROJEKCIE

Informacje o regulaminie rekrutacji i uczestnictwa znajdziecie na stronie projektu

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.