16 i 17 września 2020 odbył się konkurs pt „KUCHNIA EUROPEJSKA” będący zwieńczeniem zajęć w projekcie i jednocześnie sprawdzianem umiejętności kulinarnych uczestników zajęć kulinarnych.
Zadanie polegało na przygotowaniu trzech porcji przystawki lub zupy oraz dania głównego. Składnikami wiodącymi były filet z łososia oraz schab.
Ocenie podlegały min.stopień wykorzystania produktów, zachowanie prawidłowych technik kulinarnych, powiązania z kuchnia europejską, kreatywność, prezentacja i ogólne wrażenia smakowe. Spośród uczestników wyłoniono zwycięzców.
1 miejsce
Małgorzata Podwysocka
Zuzanna Wójciak
2 miejsce
Natalia Madej
Szymon Skoneczny
3 miejsce
Milena Wieczorek
Klaudia Kmiecik
ZWYCIĘZCOM GRATULUJEMY I ŻYCZYMY DALSZYCH SUKCESÓW W POSZUKIWANIU KULINARNYCH INSPIRACJI.