o Projekcie


Warning: Undefined variable $like_page_script in /home/artekn/ftp/iwg/wp-content/plugins/new-facebook-like-share-follow-button/new-facebook-like-share-follow-button.php on line 125

Warning: Undefined variable $share_page_script in /home/artekn/ftp/iwg/wp-content/plugins/new-facebook-like-share-follow-button/new-facebook-like-share-follow-button.php on line 173

Warning: Undefined variable $follow_page_script in /home/artekn/ftp/iwg/wp-content/plugins/new-facebook-like-share-follow-button/new-facebook-like-share-follow-button.php on line 216

Projekt „Innowacje w gastronomii” współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego funduszu Społecznego, Działanie XI.3.1 Kształcenie zawodowe RPO Województwa Łódzkiego na lata 2014-20, ma na CELU podniesienie w okresie VII’18-VI’20 jakości kształcenia zawodowego przez ZSP 2 w Tomaszowie Mazowieckim, umożliwiającego zwiększenie szans na zatrudnienie min. 90% z 96 Uczniów/Uczennic objętych wsparciem, poprzez realizację programu rozwojowego zakładającego wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego oraz organizację kursów i zajęć dodatkowych, zgodnych z  potrzebami regionalnego rynku pracy.

Grupa docelowa projektu to:

-86 Uczniów/Uczennic Technikum nr 2 w wieku 16-20 lat, kształcących się  w zawodzie Technik  Żywienia
i Usług Gastronomicznych

-10 Uczniów/Uczennic Branżowej Szkoły I stopnia w ZSP2,  w wieku 16-20 lat, kształcących się
w zawodzie  Kucharz

-13 Nauczycielek/Nauczycieli ZSP2  uczących na kierunkach wspieranych w ramach projektu

 

Projekt zakłada realizację zadań w postaci:

  1. Stworzenie pracowni obsługi gości zgodnie z wymogami podst. programowej dla  zawodów: 343404, 513101, 512001
  2. Wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego (wykorzystujących techn. VR/AR)
    w zawodach 512001 i 343404
  3. Rozwój umiej. zawodowych U w zawodach 512001 i 343404
  4. Rozwój kompetencji językowych w obszarach zawodowych 512001 i 343404
  5. Realizacja wysokiej jakości staży i praktyk zaw. w zawodach 512001 i 343404 

Główne rezultaty, które zostaną osiągnięte:

  1. Liczba szkół i placówek kształcenia zawodowego wykorzystujących doposażenie zakupione dzięki EFS – 2 szkoły
  2. Liczba nauczycieli kształcenia zawodowego oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu, którzy uzyskali kwalifikacje lub nabyli kompetencje po opuszczeniu programu 13 osób;
  3. Liczba Uczestników/Uczestniczek, którzy nabyli kompetencje zawodowe w branży gastronomicznej;
  4. Liczba Uczestników/Uczestniczek, którzy nabyli kompetencje językowe w obszarze zawodowym (branża gastronomiczna).

 

Wartość projektu 1 259 131,84 zł

W tym kwota dofinansowania 1 133 218,66 zł