Warning: Undefined variable $like_page_script in /home/artekn/ftp/iwg/wp-content/plugins/new-facebook-like-share-follow-button/new-facebook-like-share-follow-button.php on line 125
Warning: Undefined variable $share_page_script in /home/artekn/ftp/iwg/wp-content/plugins/new-facebook-like-share-follow-button/new-facebook-like-share-follow-button.php on line 173
Warning: Undefined variable $follow_page_script in /home/artekn/ftp/iwg/wp-content/plugins/new-facebook-like-share-follow-button/new-facebook-like-share-follow-button.php on line 216
Projekt „Innowacje w gastronomii” współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego funduszu Społecznego, Działanie XI.3.1 Kształcenie zawodowe RPO Województwa Łódzkiego na lata 2014-20, ma na CELU podniesienie w okresie VII’18-VI’20 jakości kształcenia zawodowego przez ZSP 2 w Tomaszowie Mazowieckim, umożliwiającego zwiększenie szans na zatrudnienie min. 90% z 96 Uczniów/Uczennic objętych wsparciem, poprzez realizację programu rozwojowego zakładającego wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego oraz organizację kursów i zajęć dodatkowych, zgodnych z potrzebami regionalnego rynku pracy.
Grupa docelowa projektu to:
-86 Uczniów/Uczennic Technikum nr 2 w wieku 16-20 lat, kształcących się w zawodzie Technik Żywienia
i Usług Gastronomicznych
-10 Uczniów/Uczennic Branżowej Szkoły I stopnia w ZSP2, w wieku 16-20 lat, kształcących się
w zawodzie Kucharz
-13 Nauczycielek/Nauczycieli ZSP2 uczących na kierunkach wspieranych w ramach projektu
Projekt zakłada realizację zadań w postaci:
- Stworzenie pracowni obsługi gości zgodnie z wymogami podst. programowej dla zawodów: 343404, 513101, 512001
- Wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego (wykorzystujących techn. VR/AR)
w zawodach 512001 i 343404 - Rozwój umiej. zawodowych U w zawodach 512001 i 343404
- Rozwój kompetencji językowych w obszarach zawodowych 512001 i 343404
- Realizacja wysokiej jakości staży i praktyk zaw. w zawodach 512001 i 343404
Główne rezultaty, które zostaną osiągnięte:
- Liczba szkół i placówek kształcenia zawodowego wykorzystujących doposażenie zakupione dzięki EFS – 2 szkoły
- Liczba nauczycieli kształcenia zawodowego oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu, którzy uzyskali kwalifikacje lub nabyli kompetencje po opuszczeniu programu 13 osób;
- Liczba Uczestników/Uczestniczek, którzy nabyli kompetencje zawodowe w branży gastronomicznej;
- Liczba Uczestników/Uczestniczek, którzy nabyli kompetencje językowe w obszarze zawodowym (branża gastronomiczna).
Wartość projektu 1 259 131,84 zł
W tym kwota dofinansowania 1 133 218,66 zł