KUCHNIA EUROPEJSKA-pod takim tytułem odbył się w dniach 21-22 maja 2019 roku konkurs kulinarny Do rywalizacji stanęło 24 uczniów klas 2 technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz. Konkurs był podsumowaniem pierwszej edycji projektu INNOWACJE W GASTRONOMII realizowanego w szkole od września 2018. Uczestnicy przyrządzali potrawy według własnych receptur z wykorzystaniem produktów wymienionych w regulaminie. Pracę podczas wykonania zadań konkursowych oceniało jury techniczne, natomiast efekty – dania konkursowe-jury degustacyjne.
W wyniku podsumowania zdobytych przez uczestników konkursu punktów, przyznano dwa 1 miejsca – Angelice Nalbandyan i Eryce Marcińczak, dwa 2 miejsca Karolinie Grzegorek i Kacprowi Kubiakowi oraz dwa 3 miejsca Natalii Ostalak i Żanecie Kotyni.
Jury przyznało również wyróżnienia dla Kingi Wielec, Emilii Mordaki, Kacpra Dąbrowskiego i Patrycji Żak. Gratulujemy.