Mikser kulinarny

Dodane przez ViKi - ndz., 17/12/2017 - 21:04
miksser

15 grudnia 2017 wzięliśmy udział w kolejnym mikserze kulinarnym. Pokaz gastronomiczny poprowadzili szefowie kuchni hali makro w Warszawie Michał Grzywacz i Cezary Powała. Przygotowali ciekawe danie z karpia z dodatkami. Uczestniczyliśmy także w prezentacji produktowej, której bohaterem był karp polski. Poznaliśmy gatunki tej słodkowodnej ryby i warunki hodowli. Piotr Zych pokazał również w jaki sposób prawidłowo filetować karpia Na koniec prelekcja na temat wód mineralnych, którą poprowadził Matias Glusman –sommelier wodny. Za aktywne uczestnictwo i prawidłowe odpowiedzi na pytania zadawane przez szefów kuchni Ola Ogórek i Wiktoria Pietrzyk otrzymały bluzy kucharskie. Już nie możemy się doczekać kolejnego spotkania. Udział w wydarzeniu zorganizował Pan Jacek Bartosik przy wsparciu Pani Jolanty Dziuby