Etap Okręgowy XX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności

Dodane przez ZSP2_admin - pt., 24/11/2017 - 19:13
nagrodzeni

W piątek 24 listopada 2017 roku w naszej szkole odbył się Etap Okręgowy XX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Do zmagań w etapie pisemnym przystąpiło 22 uczestników z 6 szkół okręgu łódzkiego w tym 6 uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim, 5 uczniów Zespołu Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie, 5 uczniów Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Częstochowie, 5 uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie oraz reprezentantka Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 RCKUiP w Łowiczu.

SAM_1523.JPGSAM_1529.JPGSAM_1536.JPGSAM_1555.JPGSAM_1547.JPG

Po etapie pisemnym i ustnym Komisja Oceniająca, której przewodniczyła dr inż. Beata Mikołajczak - pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przyznało nagrody za sześć pierwszych miejsc:

  1. miejsce Joanna Guzek uczennica Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 RCKUiP w Łowiczu,
  2. miejsce Marta Faryniarz uczennica Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie,
  3. miejsce Łukasz Floriańczyk uczeń Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie,
  4. miejsce Aleksandra Swarbułą uczennica Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim,
  5. miejsce Julia Bogucka uczennica Zespołu Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie,
  6. miejsce Patryk Pokorski uczeń Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Częstochowie.

Życzymy sukcesów w Etapie Centralnym.