- 42 wyświetlenia
Prośba
o podanie wstępnej kwoty do oszacowania wartości zamówienia
pn. Realizację usług szkoleniowych w projekcie
pn.: „Mistrz kuchni – profesjonalny trening umiejętności kulinarnych ”
W związku z rozpoczęciem w realizacji projektu pn. pn.: „Mistrz kuchni – profesjonalny trening umiejętności kulinarnych ” realizowanym przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim w partnerstwie z Profes Consulting Lachowska Kościan spółka jawna– Lider Projektu i Gromar sp. z o.o. w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX– Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 – Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Dyrektor Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim zwraca się z prośbą o podanie wstępnej kwoty (miesięcznie brutto do każdego zadania) niezbędnej do oszacowania wydatków na Realizację usług szkoleniowych
Zadanie 1
Zakup usługi szkoleniowej – Zakup usługi szkoleniowej - "Kuchnia Śródziemnomorska" – 60 godzin na grupę x 2 grupy
Termin – od dnia zawarcia umowy do 30.06.2014 – 2 grupy
Zakres obowiązków –
Do obowiązków Podmiotu wykonującego zadanie należeć będzie:
1. Dbałość o prawidłowy przebieg szkoleń,
2. Rzetelne i efektywne wykonywanie powierzonych zadań,
3. Dokładne i sumienne wykonywanie zadań określonych przez Podmiot Zarządzający,
4. Bieżące informowanie Podmiotu Zarządzającego i dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Maz. o stanie realizowanych zadań,
5. Ścisłe i terminowe rozliczanie się z powierzonych zadań za pośrednictwem notatek służbowych, raportów mailowych,
6. Przestrzeganie ustalonego w projekcie porządku technicznego, sprzętowego i dokumentacyjnego w odniesieniu do procesu szkoleniowego,
7. Znajomość Regulaminu Rekrutacyjnego i Regulaminu Organizacyjnego zamieszczonego na podstronie internetowej projektu oraz treści wniosku o dofinansowanie w części dotyczącej realizacji powierzonego zadania,
8. Przygotowanie i realizacja działań szkoleniowych zgodnie z programem ramowym.
W szczególności:
1. opracowanie szczegółowego programu szkolenia na podstawie ramowego programu szkolenia.
2. zapewnienie materiałów szkoleniowych w tym skryptów szkoleniowych, których treści zrywają ze stereotypowym pojmowaniem ról kobiety i mężczyzny,
3. przygotowanie materiałów dla uczestników na każdy dzień szkolenia
4. monitorowanie frekwencji uczestników szkolenia.
5. rzetelne prowadzenie dokumentacji przebiegu szkolenia.
6. opracowanie testów sprawdzających poziom ukształtowanych umiejętności.
7. kontaktowanie się z prowadzącymi zajęcia oraz opracowywanie dokumentacji szkoleniowej zgodnie z wytycznymi podmiotu zarządzającego.,
8. Wykonywanie notatek służbowych (np. z przeprowadzonych rozmów z Uczestnikami, Beneficjentami projektu),
9. przeprowadzenie zgodnie z programem szkolenia i harmonogramem zatwierdzonym przez dyrektora szkoły uwzględniającym.
10.zorganizowanie i przeprowadzenie konkursu kulinarnego dla uczniów szkoły i uczniów gimnazjów z terenu powiatu tomaszowskiego.
11.Zajęcia powinny być przeprowadzone metodą warsztatową i obejmować treści kształcenia:
a. Uwarunkowania historyczne kuchni (5h)
b. Charakterystykę surowców (5h)
c. Obróbkę surowców i techniki kulinarne (8h)
d. Sporządzanie dań zasadniczych (14h)
e. Sporządzanie zakąsek zimnych i gorących (10h)
f. Sporządzanie deserów (10h)
g. Sposoby podawania i prezentacji potraw (8h)
Zadanie 2
Zakup usługi szkoleniowej – Zakup usługi szkoleniowej - Kuchnia Azjatycka – 60 godzin na grupę x 2 grupy
Termin – od 1.09.2014 do 30.06.2015 – 2 grupy
Zakres obowiązków –
Do obowiązków Podmiotu wykonującego zadanie należeć będzie:
1. Dbałość o prawidłowy przebieg szkoleń,
2. Rzetelne i efektywne wykonywanie powierzonych zadań,
3. Dokładne i sumienne wykonywanie zadań określonych przez Podmiot Zarządzający,
4. Bieżące informowanie Podmiotu Zarządzającego i dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Maz. o stanie realizowanych zadań,
5. Ścisłe i terminowe rozliczanie się z powierzonych zadań za pośrednictwem notatek służbowych, raportów mailowych,
6. Przestrzeganie ustalonego w projekcie porządku technicznego, sprzętowego i dokumentacyjnego w odniesieniu do procesu szkoleniowego,
7. Znajomość Regulaminu Rekrutacyjnego i Regulaminu Organizacyjnego zamieszczonego na podstronie internetowej projektu oraz treści wniosku o dofinansowanie w części dotyczącej realizacji powierzonego zadania,
8. Przygotowanie i realizacja działań szkoleniowych zgodnie z programem ramowym.
W szczególności:
1. opracowanie szczegółowego programu szkolenia na podstawie ramowego programu szkolenia.
2. zapewnienie materiałów szkoleniowych w tym skryptów szkoleniowych, których treści zrywają ze stereotypowym pojmowaniem ról kobiety i mężczyzny,
3. przygotowanie materiałów dla uczestników na każdy dzień szkolenia
4. monitorowanie frekwencji uczestników szkolenia.
5. rzetelne prowadzenie dokumentacji przebiegu szkolenia.
6. opracowanie testów sprawdzających poziom ukształtowanych umiejętności.
7. kontaktowanie się z prowadzącymi zajęcia oraz opracowywanie dokumentacji szkoleniowej zgodnie z wytycznymi podmiotu zarządzającego.,
8. Wykonywanie notatek służbowych (np. z przeprowadzonych rozmów z Uczestnikami, Beneficjentami projektu),
9. przeprowadzenie zgodnie z programem szkolenia i harmonogramem zatwierdzonym przez dyrektora szkoły uwzględniającym.
10.zorganizowanie i przeprowadzenie konkursu kulinarnego dla uczniów szkoły i uczniów gimnazjów z terenu powiatu tomaszowskiego.
11.Zajęcia powinny być przeprowadzone metodą warsztatową i obejmować treści kształcenia:
a. Uwarunkowania historyczne kuchni (5h)
b. Charakterystykę surowców (5h)
c. Obróbkę surowców i techniki kulinarne (8h)
d. Sporządzanie dań zasadniczych (14h)
e. Sporządzanie zakąsek zimnych i gorących (10h)
f. Sporządzanie deserów (10h)
g. Sposoby podawania i prezentacji potraw (8h)
Zadanie 3
Zakup usługi szkoleniowej – Zakup usługi szkoleniowej - Kuchnia Molekularna – 60 godzin na grupę x 2 grupy
Termin – od 1.09.2014 do 30.06.2015 – 2 grupy
Zakres obowiązków – Do obowiązków Podmiotu wykonującego zadanie należeć będzie:
1. Dbałość o prawidłowy przebieg szkoleń,
2. Rzetelne i efektywne wykonywanie powierzonych zadań,
3. Dokładne i sumienne wykonywanie zadań określonych przez Podmiot Zarządzający,
4. Bieżące informowanie Podmiotu Zarządzającego i dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Maz. o stanie realizowanych zadań,
5. Ścisłe i terminowe rozliczanie się z powierzonych zadań za pośrednictwem notatek służbowych, raportów mailowych,
6. Przestrzeganie ustalonego w projekcie porządku technicznego, sprzętowego i dokumentacyjnego w odniesieniu do procesu szkoleniowego,
7. Znajomość Regulaminu Rekrutacyjnego i Regulaminu Organizacyjnego zamieszczonego na podstronie internetowej projektu oraz treści wniosku o dofinansowanie w części dotyczącej realizacji powierzonego zadania,
8. Przygotowanie i realizacja działań szkoleniowych zgodnie z programem ramowym.
W szczególności:
1. opracowanie szczegółowego programu szkolenia na podstawie ramowego programu szkolenia.
2. zapewnienie materiałów szkoleniowych w tym skryptów szkoleniowych, których treści zrywają ze stereotypowym pojmowaniem ról kobiety i mężczyzny,
3. przygotowanie materiałów dla uczestników na każdy dzień szkolenia
4. monitorowanie frekwencji uczestników szkolenia.
5. rzetelne prowadzenie dokumentacji przebiegu szkolenia.
6. opracowanie testów sprawdzających poziom ukształtowanych umiejętności.
7. kontaktowanie się z prowadzącymi zajęcia oraz opracowywanie dokumentacji szkoleniowej zgodnie z wytycznymi podmiotu zarządzającego.,
8. Wykonywanie notatek służbowych (np. z przeprowadzonych rozmów z Uczestnikami, Beneficjentami projektu),
9. przeprowadzenie zgodnie z programem szkolenia i harmonogramem zatwierdzonym przez dyrektora szkoły uwzględniającym.
10.zorganizowanie i przeprowadzenie konkursu kulinarnego dla uczniów szkoły i uczniów gimnazjów z terenu powiatu tomaszowskiego.
11.Zajęcia powinny być przeprowadzone metodą warsztatową i obejmować treści kształcenia:
a. Uwarunkowania historyczne kuchni (5h)
b. Charakterystykę surowców (5h)
c. Obróbkę surowców i techniki kulinarne (8h)
d. Sporządzanie dań zasadniczych (14h)
e. Sporządzanie zakąsek zimnych i gorących (10h)
f. Sporządzanie deserów (10h)
g. Sposoby podawania i prezentacji potraw (8h)
Zadanie 4
Zakup usługi szkoleniowej – Zakup usługi szkoleniowej – Polska tradycja kulinarna – 60 godzin na grupę x 2 grupy
Termin – od dnia zawarcia umowy do dnia 30.06.2014 r. - 2 grupy
Zakres obowiązków –
Do obowiązków Podmiotu wykonującego zadanie należeć będzie:
1. Dbałość o prawidłowy przebieg szkoleń,
2. Rzetelne i efektywne wykonywanie powierzonych zadań,
3. Dokładne i sumienne wykonywanie zadań określonych przez Podmiot Zarządzający,
4. Bieżące informowanie Podmiotu Zarządzającego i dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Maz. o stanie realizowanych zadań,
5. Ścisłe i terminowe rozliczanie się z powierzonych zadań za pośrednictwem notatek służbowych, raportów mailowych,
6. Przestrzeganie ustalonego w projekcie porządku technicznego, sprzętowego i dokumentacyjnego w odniesieniu do procesu szkoleniowego,
7. Znajomość Regulaminu Rekrutacyjnego i Regulaminu Organizacyjnego zamieszczonego na podstronie internetowej projektu oraz treści wniosku o dofinansowanie w części dotyczącej realizacji powierzonego zadania,
8. Przygotowanie i realizacja działań szkoleniowych zgodnie z programem ramowym.
W szczególności:
1. opracowanie szczegółowego programu szkolenia na podstawie ramowego programu szkolenia.
2. zapewnienie materiałów szkoleniowych w tym skryptów szkoleniowych, których treści zrywają ze stereotypowym pojmowaniem ról kobiety i mężczyzny,
3. przygotowanie materiałów dla uczestników na każdy dzień szkolenia
4. monitorowanie frekwencji uczestników szkolenia.
5. rzetelne prowadzenie dokumentacji przebiegu szkolenia.
6. opracowanie testów sprawdzających poziom ukształtowanych umiejętności.
7. kontaktowanie się z prowadzącymi zajęcia oraz opracowywanie dokumentacji szkoleniowej zgodnie z wytycznymi podmiotu zarządzającego.,
8. Wykonywanie notatek służbowych (np. z przeprowadzonych rozmów z Uczestnikami, Beneficjentami projektu),
9. przeprowadzenie zgodnie z programem szkolenia i harmonogramem zatwierdzonym przez dyrektora szkoły uwzględniającym.
10.zorganizowanie i przeprowadzenie konkursu kulinarnego dla uczniów szkoły i uczniów gimnazjów z terenu powiatu tomaszowskiego.
11.Zajęcia powinny być przeprowadzone metodą warsztatową i obejmować treści kształcenia:
a. Uwarunkowania historyczne kuchni (5h)
b. Charakterystykę surowców (5h)
c. Obróbkę surowców i techniki kulinarne (8h)
d. Sporządzanie dań zasadniczych (14h)
e. Sporządzanie zakąsek zimnych i gorących (10h)
f. Sporządzanie deserów (10h)
g. Sposoby podawania i prezentacji potraw (8h)
Zadanie 5
Zakup usługi szkoleniowej – Zajęcia dodatkowe przygotowujące do egzaminu zawodowego 60 godzin na grupę x 4 grupy
Termin od dnia zawarcia umowy do dnia 30.06.2014 r. 2grupy –
1.09.2014 – 30.06.2015 – 2 grupy
Zakres obowiązków –
Do obowiązków Podmiotu wykonującego zadanie należeć będzie:
1. Dbałość o prawidłowy przebieg szkoleń,
2. Rzetelne i efektywne wykonywanie powierzonych zadań,
3. Dokładne i sumienne wykonywanie zadań określonych przez Podmiot Zarządzający,
4. Bieżące informowanie Podmiotu Zarządzającego i dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Maz. o stanie realizowanych zadań,
5. Ścisłe i terminowe rozliczanie się z powierzonych zadań za pośrednictwem notatek służbowych, raportów mailowych,
6. Przestrzeganie ustalonego w projekcie porządku technicznego, sprzętowego i dokumentacyjnego w odniesieniu do procesu szkoleniowego,
7. Znajomość Regulaminu Rekrutacyjnego i Regulaminu Organizacyjnego zamieszczonego na podstronie internetowej projektu oraz treści wniosku o dofinansowanie w części dotyczącej realizacji powierzonego zadania,
8. Przygotowanie i realizacja działań szkoleniowych zgodnie z programem ramowym.
W szczególności:
1. opracowanie szczegółowego programu szkolenia w oparciu o Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach dla zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych kwalifikacja T.6
2. zapewnienie materiałów szkoleniowych w tym skryptów szkoleniowych, których treści zrywają ze stereotypowym pojmowaniem ról kobiety i mężczyzny,
3. przygotowanie materiałów dla uczestników na każdy dzień szkolenia
4. monitorowanie frekwencji uczestników szkolenia.
5. rzetelne prowadzenie dokumentacji przebiegu szkolenia.
6. opracowanie testów sprawdzających poziom ukształtowanych umiejętności.
7. kontaktowanie się z prowadzącymi zajęcia oraz opracowywanie dokumentacji szkoleniowej zgodnie z wytycznymi podmiotu zarządzającego.,
8. Wykonywanie notatek służbowych (np. z przeprowadzonych rozmów z Uczestnikami, Beneficjentami projektu),
9. przeprowadzenie zgodnie z programem szkolenia i harmonogramem zatwierdzonym przez dyrektora szkoły uwzględniającym.
10.10) Zajęcia powinny być przeprowadzone metodą warsztatową.
Proszę o przesłanie odpowiedzi do dnia 18.12.2013 r. na adres zsz2tom@poczta.onet.pl, faksem 447244336 lub 97-200 Tomaszów Mazowiecki ul. Św. Antoniego 57/61 sekretariat
Z poważaniem
Mariola Przybylska
Dyrektor szkoły