XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności Etap okręgowy dla województwa łódzkiego i mazowieckiego

Dodane przez ViKi - pt., 22/03/2019 - 22:58
konkurs

W dniach 14-15 marca 2019 roku na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu odbył się etap centralny Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności.
Okręg łódzki, a zarazem nasze miasto reprezentowała uczennica III klasy Technikum Gastronomicznego z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 Aleksandra Gierach.
Finał olimpiady odbył się w Kolegium Rungego na Uniwersytecie Przyrodniczym i przebiegał w dwóch etapach w których uczniowie odpowiadali na pytania z bloku technologicznego, analizy żywności i bloku ekonomicznego.
Ola zdobyła tytuł finalisty olimpiady co zwalnia ją z egzaminu zawodowego oraz uzyskała miejsce na najlepszych uczelniach kształcących w kierunkach żywnościowych, żywieniowych, dietetyka itp. bez wstępnej rekrutacji. Gratulujemy.

Tagi