W piątek 24 listopada 2017 roku w naszej szkole odbył się Etap Okręgowy XX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Do zmagań w etapie pisemnym przystąpiło 22 uczestników z 6 szkół okręgu łódzkiego w tym 6 uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim, 5 uczniów Zespołu Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie, 5 uczniów Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Częstochowie, 5 uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie oraz reprezentantka Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 RCKUiP w Łowiczu.
Po etapie pisemnym i ustnym Komisja Oceniająca, której przewodniczyła dr inż. Beata Mikołajczak - pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przyznało nagrody za sześć pierwszych miejsc:
- miejsce Joanna Guzek uczennica Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 RCKUiP w Łowiczu,
- miejsce Marta Faryniarz uczennica Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie,
- miejsce Łukasz Floriańczyk uczeń Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie,
- miejsce Aleksandra Swarbułą uczennica Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim,
- miejsce Julia Bogucka uczennica Zespołu Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie,
- miejsce Patryk Pokorski uczeń Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Częstochowie.
Życzymy sukcesów w Etapie Centralnym.
- Zaloguj się by dodać komentarz
- 99 wyświetleń