Dodane przez ZSP2_admin - wt., 03/07/2012 - 12:58

Oznaczenie sprawy: AiO.272.1. 22.VII.2012                                                                 Tomaszów Maz. 03.07.2012r.

 

ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 2
im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim

zaprasza do złożenia ofert na:

zakup terminala kelnersko-barmańskiego dotykowegooraz oprogramowania komputerowego na potrzeby realizacji zajęć kelnerskich i barmańskich, stanowiących doposażenie pracowni w celu realizacji przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim projektu pn.: „Talent Pasja Mistrzostwo w branży Ho-Re-Ca” w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX– Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 – Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego na podstawie umowy nr UDA- POKL.09.02.00-10-139/11-00

1. Termin wykonania zamówienia: od  dnia zawarcia umowy do 31.07.2012 r.

2. Tryb udzielenia zamówienia:

Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego będzie prowadzone zgodnie
z przepisami Kodeksu Cywilnego w związku z art. 4 pkt. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2010r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).

3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:

I Minimalne parametry terminala  kelnersko-barmańskiego dotykowegona potrzeby zajęć gastronomicznych – 1 szt.

Procesor:

Energooszczędny, taktowany zegarem co najmniej 1,6 GHz, z minimum 512 Kb pamięci podręcznej, pracujący z szyną danych 533 MHz lub szybszą, wspierający  technologie SSE2, SSE3, SSSE4,  Hyper-Threading

Pamięć:

Minimum 1 GB DDR2 533 MHz z możliwością rozbudowy

Pamięć masowa :

Minimm 160 GB SATA

LAN:

10/100/1000MB FullDuplex, opcjonalnie WiFi

Ekran:

Z matrycą 15" TFT LCD, o rozdzielczości conajmniej 1024x768

Panel dotykowy:

rezystywny, 5-żyłowy, z interfejsem USB

Audio:

Wbudowana karta dźwiękowa i głośnik

Kąt nachylenia:

15 do 70 stopni

Port równoległy:

opcjonalnie

Port szeregowy:

DB9

Liczba portów USB:

Minimum 4 porty USB 2.0

VGA:

D-SUB 15 Pin, z zasilaniem dla monitora LCD

Zasilanie:

Zasilacz wewnętrzny lub zwewnętrzny 12 V DC

UPS:

Wbudowany zasilacz awaryjny lub akumulator

waga w kg:

Do 10

Systemy:

Preinstalowany system z rodziny Windows

Oprogramowanie:

 Opcjonalnie zainstalowane oprogramowanie do sprzedaży POS

Wyposażenie dodatkowe:

Opcjonalnie termiczna drukarka bonów

Urządzenie fabrycznie nowe.

II  Minimalne dane techniczne opisujące programy komputerowe na potrzeby zajęć gastronomicznych:

Oprogramowanie Gastro Post na 12 stanowisk

1) System sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej na ekranach dotykowych

2) Program stanowiący samodzielny program sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej na ekranach dotykowych.

3) Obsługa poprzez ekran dotykowy

4) identyfikacja kelnera kodem lub kartą magnetyczną,

rejestracja czasu pracy personelu,

możliwość wprowadzenia systemu kasjersko-kelnerskiego (kasjer bonuje za kelnera - z pełną kontrolą rozliczeń),

zakładanie nowych rachunków na stoły, osoby lub grupy, zmiana obsługi stołu, łączenie lub rozdzielanie rachunków, otwieranie rachunków na wynos z dostawą lub bez

stały podgląd rachunku,

 

całość menu na klawiszach bezpośredniego dostępu,

graficzna reprezentacja lokalu - możliwość prowadzenia sprzedaży wprost z grafika,

możliwość bonowania za pomocą kodu PLU oraz czytnika kodów kreskowych (w sklepie hotelowym),

Kształtowanie cen

4 poziomy cen oraz funkcja happy hours (automatyczne przestawianie poziomu cen o zaprogramowanej godzinie),

możliwość zaprogramowania cen zależnych od dnia i czasu bonowania (tzw. ceny bowlingowe),

możliwość korekt rachunków przed i po wydrukowaniu zamówienia (z możliwością ustalania uprawnień do wykonania korekt),

możliwość ustalenia czasu wydania potraw w kuchni i bufecie,

rabaty, obsługa kart magnetycznych stałego klienta (karty rabatowe);

narzuty, serwisy hotelowe,

Wprowadzanie modyfikacji

modyfikacja potraw - zastąpienie jednego składnika potrawy innym np. frytki zamiast ziemniaków,

możliwość zdefiniowania grupy dodatków do danej potrawy,

dodatkowe informacje - wydruk informacji dla kuchni np. bez soli, przysmażone, itd.,

Współpraca z systemami gastronomicznymi, hotelowymi i specjalistycznymi urządzeniami

współpraca z systemami hotelowymi GastroSZEF, CHART, FIDELIO, SIHOT i inne,

współpraca z wagami,

współpraca z bonownikami kelnerskimi (palmtop),

Obsługa dowolnych form płatności

różne formy płatności - gotówka, karty kredytowe, czeki,

możliwość przerzucenia rachunku do recepcji hotelowej,

płatność kartą magnetyczną - wewnętrzna sprzedaż bezgotówkowa polegająca na wykupieniu przez klienta na wstępie do dużego rozległego lokalu magnetycznej karty depozytowej z określonym limitem,

zakończenie rachunkiem wstępnym (do zaakceptowania przez klienta w eleganckich lokalach), paragonem fiskalnym, fakturą,

Pizzerie i lokale fast food

zamawianie pizzy dzielonej na różne rodzaje,

tryb szybkiej sprzedaży dla lokali typu fastfood.

Obniżenie kosztów szkoleń

Możliwość zdefiniowania w systemie kelnera jako ucznia - pozwalająca na szkolenie personelu (symulacja sprzedaży bez wpisów do prawdziwej bazy danych).

Raporty

wykonywanie raportów z aktualnej zmiany, jak i ze zmian archiwalnych, między innymi:

rejestr VAT

raport kasowy

raport kelnerski

raport utargów

raport o udzielonych rabatach

raport wykonanych storn

raport sprzedaży wg PLU

raport sprzedaży wg grup towarowych

raport sprzedaży na karty rabatowe.

Moduły i interfejsy do programu

możliwość połączenia z urządzeniami:

obsługa automatycznych dozowników,

współpraca z dowolnym programem hotelowym,

interfejs do wagi,

interfejs "druga firma",

interfejs do terminali kart płatniczych,

moduł dostaw na telefon ("deliwerka"),

podgląd sali przez kierownika + serwer bonowników,

system audiowizualny do realizacji zamówień w kuchni.

Przeszkolenie 12 pracowników

Warunki licencjonowania

Prawo do pobrania z 30-dniowej, darmowej wersji programu Uprawnia do bezterminowego użytkowania programu oraz do bezpłatnego dokonywania upgrade'u programu przez rok od momentu jego zakupu.

1.       Kryteria wyboru –  cena 100%

5. Termin i miejsce składania ofert:

Dokumenty można składać osobiście lub za pośrednictwem poczty w zamkniętych kopertach z dopiskiem: „oferta  na  zakup terminala kelnersko-barmańskiego dotykowego  oraz oprogramowania komputerowego na potrzeby realizacji zajęć kelnerskich i barmańskich, stanowiących doposażenie pracowni w celu realizacji przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim projektu pn.: „Talent Pasja Mistrzostwo w branży Ho-Re-Ca”w terminie do 06.07. 2012 r. (lub osobiście) do godz. 11.00, na adres: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. ST. Staszica, ul. Św. Antoniego 57/6, 97-200 Tomaszów Mazowiecki, pokój 2.1, budynek A – I piętro.

6. Sposób przygotowania oferty:

a)      Oferta musi być podpisana (czytelnie lub z pieczątką imienną) przez osoby upoważnione;

b)      Cena oferty musi być podana w PLN cyfrowo i słownie, być zaokrąglona do dwóch miejsc po przecinku oraz być wartością brutto. Cena może być tylko jedna. Złożona oferta musi uwzględniać wszystkie zobowiązania, obejmować wszystkie koszty i składniki związane z wykonaniem zamówienia. Cena ta będzie obowiązującą przez cały okres ważności oferty.

c)       Oferta powinna zawierać termin realizacji zamówienia.

7. Dodatkowe informacje:

1. dodatkowe informacje można uzyskać pod nr telefonu: (44 7244336)

2. oferty otrzymane po terminie nie będą rozpatrywane,

3. wykonawca będzie związany ofertą przez okres 30 dni,

4. wykonawcy, którzy złożą oferty zostaną powiadomieni o rozstrzygnięciu postępowania.