- 36 wyświetleń
Oznaczenie sprawy: AiO.272.1. 22.VII.2012 Tomaszów Maz. 03.07.2012r.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 2
im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim
zaprasza do złożenia ofert na:
zakup terminala kelnersko-barmańskiego dotykowegooraz oprogramowania komputerowego na potrzeby realizacji zajęć kelnerskich i barmańskich, stanowiących doposażenie pracowni w celu realizacji przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim projektu pn.: „Talent Pasja Mistrzostwo w branży Ho-Re-Ca” w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX– Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 – Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego na podstawie umowy nr UDA- POKL.09.02.00-10-139/11-00
1. Termin wykonania zamówienia: od dnia zawarcia umowy do 31.07.2012 r.
2. Tryb udzielenia zamówienia:
Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego będzie prowadzone zgodnie
z przepisami Kodeksu Cywilnego w związku z art. 4 pkt. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2010r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
I Minimalne parametry terminala kelnersko-barmańskiego dotykowegona potrzeby zajęć gastronomicznych – 1 szt.
Procesor: |
Energooszczędny, taktowany zegarem co najmniej 1,6 GHz, z minimum 512 Kb pamięci podręcznej, pracujący z szyną danych 533 MHz lub szybszą, wspierający technologie SSE2, SSE3, SSSE4, Hyper-Threading |
Pamięć: |
Minimum 1 GB DDR2 533 MHz z możliwością rozbudowy |
Pamięć masowa : |
Minimm 160 GB SATA |
LAN: |
10/100/1000MB FullDuplex, opcjonalnie WiFi |
Ekran: |
Z matrycą 15" TFT LCD, o rozdzielczości conajmniej 1024x768 |
Panel dotykowy: |
rezystywny, 5-żyłowy, z interfejsem USB |
Audio: |
Wbudowana karta dźwiękowa i głośnik |
Kąt nachylenia: |
15 do 70 stopni |
Port równoległy: |
opcjonalnie |
Port szeregowy: |
DB9 |
Liczba portów USB: |
Minimum 4 porty USB 2.0 |
VGA: |
D-SUB 15 Pin, z zasilaniem dla monitora LCD |
Zasilanie: |
Zasilacz wewnętrzny lub zwewnętrzny 12 V DC |
UPS: |
Wbudowany zasilacz awaryjny lub akumulator |
waga w kg: |
Do 10 |
Systemy: |
Preinstalowany system z rodziny Windows |
Oprogramowanie: |
Opcjonalnie zainstalowane oprogramowanie do sprzedaży POS |
Wyposażenie dodatkowe: |
Opcjonalnie termiczna drukarka bonów |
Urządzenie fabrycznie nowe.
II Minimalne dane techniczne opisujące programy komputerowe na potrzeby zajęć gastronomicznych:
Oprogramowanie Gastro Post na 12 stanowisk
1) System sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej na ekranach dotykowych
2) Program stanowiący samodzielny program sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej na ekranach dotykowych.
3) Obsługa poprzez ekran dotykowy
4) identyfikacja kelnera kodem lub kartą magnetyczną,
rejestracja czasu pracy personelu,
możliwość wprowadzenia systemu kasjersko-kelnerskiego (kasjer bonuje za kelnera - z pełną kontrolą rozliczeń),
zakładanie nowych rachunków na stoły, osoby lub grupy, zmiana obsługi stołu, łączenie lub rozdzielanie rachunków, otwieranie rachunków na wynos z dostawą lub bez
stały podgląd rachunku,
całość menu na klawiszach bezpośredniego dostępu,
graficzna reprezentacja lokalu - możliwość prowadzenia sprzedaży wprost z grafika,
możliwość bonowania za pomocą kodu PLU oraz czytnika kodów kreskowych (w sklepie hotelowym),
Kształtowanie cen
4 poziomy cen oraz funkcja happy hours (automatyczne przestawianie poziomu cen o zaprogramowanej godzinie),
możliwość zaprogramowania cen zależnych od dnia i czasu bonowania (tzw. ceny bowlingowe),
możliwość korekt rachunków przed i po wydrukowaniu zamówienia (z możliwością ustalania uprawnień do wykonania korekt),
możliwość ustalenia czasu wydania potraw w kuchni i bufecie,
rabaty, obsługa kart magnetycznych stałego klienta (karty rabatowe);
narzuty, serwisy hotelowe,
Wprowadzanie modyfikacji
modyfikacja potraw - zastąpienie jednego składnika potrawy innym np. frytki zamiast ziemniaków,
możliwość zdefiniowania grupy dodatków do danej potrawy,
dodatkowe informacje - wydruk informacji dla kuchni np. bez soli, przysmażone, itd.,
Współpraca z systemami gastronomicznymi, hotelowymi i specjalistycznymi urządzeniami
współpraca z systemami hotelowymi GastroSZEF, CHART, FIDELIO, SIHOT i inne,
współpraca z wagami,
współpraca z bonownikami kelnerskimi (palmtop),
Obsługa dowolnych form płatności
różne formy płatności - gotówka, karty kredytowe, czeki,
możliwość przerzucenia rachunku do recepcji hotelowej,
płatność kartą magnetyczną - wewnętrzna sprzedaż bezgotówkowa polegająca na wykupieniu przez klienta na wstępie do dużego rozległego lokalu magnetycznej karty depozytowej z określonym limitem,
zakończenie rachunkiem wstępnym (do zaakceptowania przez klienta w eleganckich lokalach), paragonem fiskalnym, fakturą,
Pizzerie i lokale fast food
zamawianie pizzy dzielonej na różne rodzaje,
tryb szybkiej sprzedaży dla lokali typu fastfood.
Obniżenie kosztów szkoleń
Możliwość zdefiniowania w systemie kelnera jako ucznia - pozwalająca na szkolenie personelu (symulacja sprzedaży bez wpisów do prawdziwej bazy danych).
Raporty
wykonywanie raportów z aktualnej zmiany, jak i ze zmian archiwalnych, między innymi:
rejestr VAT
raport kasowy
raport kelnerski
raport utargów
raport o udzielonych rabatach
raport wykonanych storn
raport sprzedaży wg PLU
raport sprzedaży wg grup towarowych
raport sprzedaży na karty rabatowe.
Moduły i interfejsy do programu
możliwość połączenia z urządzeniami:
obsługa automatycznych dozowników,
współpraca z dowolnym programem hotelowym,
interfejs do wagi,
interfejs "druga firma",
interfejs do terminali kart płatniczych,
moduł dostaw na telefon ("deliwerka"),
podgląd sali przez kierownika + serwer bonowników,
system audiowizualny do realizacji zamówień w kuchni.
Przeszkolenie 12 pracowników
Warunki licencjonowania
Prawo do pobrania z 30-dniowej, darmowej wersji programu Uprawnia do bezterminowego użytkowania programu oraz do bezpłatnego dokonywania upgrade'u programu przez rok od momentu jego zakupu.
1. Kryteria wyboru – cena 100%
5. Termin i miejsce składania ofert:
Dokumenty można składać osobiście lub za pośrednictwem poczty w zamkniętych kopertach z dopiskiem: „oferta na zakup terminala kelnersko-barmańskiego dotykowego oraz oprogramowania komputerowego na potrzeby realizacji zajęć kelnerskich i barmańskich, stanowiących doposażenie pracowni w celu realizacji przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim projektu pn.: „Talent Pasja Mistrzostwo w branży Ho-Re-Ca”w terminie do 06.07. 2012 r. (lub osobiście) do godz. 11.00, na adres: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. ST. Staszica, ul. Św. Antoniego 57/6, 97-200 Tomaszów Mazowiecki, pokój 2.1, budynek A – I piętro.
6. Sposób przygotowania oferty:
a) Oferta musi być podpisana (czytelnie lub z pieczątką imienną) przez osoby upoważnione;
b) Cena oferty musi być podana w PLN cyfrowo i słownie, być zaokrąglona do dwóch miejsc po przecinku oraz być wartością brutto. Cena może być tylko jedna. Złożona oferta musi uwzględniać wszystkie zobowiązania, obejmować wszystkie koszty i składniki związane z wykonaniem zamówienia. Cena ta będzie obowiązującą przez cały okres ważności oferty.
c) Oferta powinna zawierać termin realizacji zamówienia.
7. Dodatkowe informacje:
1. dodatkowe informacje można uzyskać pod nr telefonu: (44 7244336)
2. oferty otrzymane po terminie nie będą rozpatrywane,
3. wykonawca będzie związany ofertą przez okres 30 dni,
4. wykonawcy, którzy złożą oferty zostaną powiadomieni o rozstrzygnięciu postępowania.