Dodane przez ZSP2_admin - pon., 16/12/2013 - 16:12

Prośba

o podanie wstępnej kwoty do oszacowania wartości zamówienia
pn. Realizację usług szkoleniowych
w projekcie
 pn.: „Mistrz kuchni – profesjonalny trening umiejętności kulinarnych ”

 

W związku z rozpoczęciem w realizacji projektu pn. pn.: „Mistrz kuchni – profesjonalny trening umiejętności kulinarnych ” realizowanym przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim w partnerstwie z Profes Consulting Lachowska Kościan spółka jawna– Lider Projektu i Gromar sp. z o.o. w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX– Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 – Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Dyrektor Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim zwraca się z prośbą o podanie wstępnej kwoty (miesięcznie brutto do każdego zadania) niezbędnej do oszacowania wydatków na Realizację usług szkoleniowych

 

Zadanie 1

Zakup usługi szkoleniowej – Zakup usługi szkoleniowej - "Kuchnia Śródziemnomorska" – 60 godzin na grupę x 2 grupy

Termin – od dnia zawarcia umowy  do 30.06.2014 – 2 grupy

Zakres obowiązków – 

Do obowiązków Podmiotu wykonującego zadanie należeć będzie:

1.    Dbałość o prawidłowy przebieg szkoleń,

2.    Rzetelne i efektywne wykonywanie powierzonych zadań,

3.    Dokładne i sumienne wykonywanie zadań określonych przez Podmiot Zarządzający,

4.    Bieżące informowanie Podmiotu Zarządzającego i dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Maz. o stanie realizowanych zadań,

5.    Ścisłe i terminowe rozliczanie się z powierzonych zadań za pośrednictwem notatek służbowych, raportów mailowych,

6.    Przestrzeganie ustalonego w projekcie porządku technicznego, sprzętowego i dokumentacyjnego w odniesieniu do procesu szkoleniowego,

7.    Znajomość Regulaminu Rekrutacyjnego i Regulaminu Organizacyjnego zamieszczonego na podstronie internetowej projektu oraz treści wniosku o dofinansowanie w części dotyczącej realizacji powierzonego zadania,

8.    Przygotowanie i realizacja działań szkoleniowych zgodnie z programem ramowym.

W szczególności:

1.    opracowanie szczegółowego programu szkolenia na podstawie ramowego programu szkolenia.

2.    zapewnienie materiałów szkoleniowych w tym skryptów szkoleniowych, których treści zrywają ze stereotypowym pojmowaniem ról kobiety i mężczyzny,

3.    przygotowanie materiałów dla uczestników na każdy dzień szkolenia

4.    monitorowanie frekwencji uczestników szkolenia.

5.    rzetelne prowadzenie dokumentacji przebiegu szkolenia.

6.    opracowanie testów sprawdzających poziom ukształtowanych umiejętności.

7.    kontaktowanie się z prowadzącymi zajęcia oraz opracowywanie dokumentacji szkoleniowej zgodnie z wytycznymi podmiotu zarządzającego.,

8.    Wykonywanie notatek służbowych (np. z przeprowadzonych rozmów z Uczestnikami, Beneficjentami projektu),

9.    przeprowadzenie zgodnie z programem szkolenia i harmonogramem zatwierdzonym przez dyrektora szkoły uwzględniającym.

10.zorganizowanie i przeprowadzenie konkursu kulinarnego dla uczniów szkoły i uczniów gimnazjów z terenu powiatu tomaszowskiego.

11.Zajęcia powinny być przeprowadzone metodą warsztatową i obejmować treści kształcenia:

a.     Uwarunkowania historyczne kuchni (5h)

b.    Charakterystykę surowców (5h)

c.     Obróbkę surowców i techniki kulinarne (8h)

d.    Sporządzanie dań zasadniczych (14h)

e.     Sporządzanie zakąsek zimnych i gorących (10h)

f.     Sporządzanie deserów (10h)

g.    Sposoby podawania i prezentacji potraw (8h)

Zadanie 2

Zakup usługi szkoleniowej – Zakup usługi szkoleniowej - Kuchnia Azjatycka – 60 godzin na grupę x 2 grupy

Termin – od 1.09.2014 do 30.06.2015 – 2 grupy

Zakres obowiązków – 

Do obowiązków Podmiotu wykonującego zadanie należeć będzie:

1.    Dbałość o prawidłowy przebieg szkoleń,

2.    Rzetelne i efektywne wykonywanie powierzonych zadań,

3.    Dokładne i sumienne wykonywanie zadań określonych przez Podmiot Zarządzający,

4.    Bieżące informowanie Podmiotu Zarządzającego i dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Maz. o stanie realizowanych zadań,

5.    Ścisłe i terminowe rozliczanie się z powierzonych zadań za pośrednictwem notatek służbowych, raportów mailowych,

6.    Przestrzeganie ustalonego w projekcie porządku technicznego, sprzętowego i dokumentacyjnego w odniesieniu do procesu szkoleniowego,

7.    Znajomość Regulaminu Rekrutacyjnego i Regulaminu Organizacyjnego zamieszczonego na podstronie internetowej projektu oraz treści wniosku o dofinansowanie w części dotyczącej realizacji powierzonego zadania,

8.    Przygotowanie i realizacja działań szkoleniowych zgodnie z programem ramowym.

W szczególności:

1.    opracowanie szczegółowego programu szkolenia na podstawie ramowego programu szkolenia.

2.    zapewnienie materiałów szkoleniowych w tym skryptów szkoleniowych, których treści zrywają ze stereotypowym pojmowaniem ról kobiety i mężczyzny,

3.    przygotowanie materiałów dla uczestników na każdy dzień szkolenia

4.    monitorowanie frekwencji uczestników szkolenia.

5.    rzetelne prowadzenie dokumentacji przebiegu szkolenia.

6.    opracowanie testów sprawdzających poziom ukształtowanych umiejętności.

7.    kontaktowanie się z prowadzącymi zajęcia oraz opracowywanie dokumentacji szkoleniowej zgodnie z wytycznymi podmiotu zarządzającego.,

8.    Wykonywanie notatek służbowych (np. z przeprowadzonych rozmów z Uczestnikami, Beneficjentami projektu),

9.    przeprowadzenie zgodnie z programem szkolenia i harmonogramem zatwierdzonym przez dyrektora szkoły uwzględniającym.

10.zorganizowanie i przeprowadzenie konkursu kulinarnego dla uczniów szkoły i uczniów gimnazjów z terenu powiatu tomaszowskiego.

11.Zajęcia powinny być przeprowadzone metodą warsztatową i obejmować treści kształcenia:

a.     Uwarunkowania historyczne kuchni (5h)

b.    Charakterystykę surowców (5h)

c.     Obróbkę surowców i techniki kulinarne (8h)

d.    Sporządzanie dań zasadniczych (14h)

e.     Sporządzanie zakąsek zimnych i gorących (10h)

f.     Sporządzanie deserów (10h)

g.    Sposoby podawania i prezentacji potraw (8h)

Zadanie 3

Zakup usługi szkoleniowej – Zakup usługi szkoleniowej - Kuchnia Molekularna – 60 godzin na grupę x 2 grupy

Termin – od 1.09.2014 do 30.06.2015 – 2 grupy

 

Zakres obowiązków –  Do obowiązków Podmiotu wykonującego zadanie należeć będzie:

1.    Dbałość o prawidłowy przebieg szkoleń,

2.    Rzetelne i efektywne wykonywanie powierzonych zadań,

3.    Dokładne i sumienne wykonywanie zadań określonych przez Podmiot Zarządzający,

4.    Bieżące informowanie Podmiotu Zarządzającego i dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Maz. o stanie realizowanych zadań,

5.    Ścisłe i terminowe rozliczanie się z powierzonych zadań za pośrednictwem notatek służbowych, raportów mailowych,

6.    Przestrzeganie ustalonego w projekcie porządku technicznego, sprzętowego i dokumentacyjnego w odniesieniu do procesu szkoleniowego,

7.    Znajomość Regulaminu Rekrutacyjnego i Regulaminu Organizacyjnego zamieszczonego na podstronie internetowej projektu oraz treści wniosku o dofinansowanie w części dotyczącej realizacji powierzonego zadania,

8.    Przygotowanie i realizacja działań szkoleniowych zgodnie z programem ramowym.

W szczególności:

1.    opracowanie szczegółowego programu szkolenia na podstawie ramowego programu szkolenia.

2.    zapewnienie materiałów szkoleniowych w tym skryptów szkoleniowych, których treści zrywają ze stereotypowym pojmowaniem ról kobiety i mężczyzny,

3.    przygotowanie materiałów dla uczestników na każdy dzień szkolenia

4.    monitorowanie frekwencji uczestników szkolenia.

5.    rzetelne prowadzenie dokumentacji przebiegu szkolenia.

6.    opracowanie testów sprawdzających poziom ukształtowanych umiejętności.

7.    kontaktowanie się z prowadzącymi zajęcia oraz opracowywanie dokumentacji szkoleniowej zgodnie z wytycznymi podmiotu zarządzającego.,

8.    Wykonywanie notatek służbowych (np. z przeprowadzonych rozmów z Uczestnikami, Beneficjentami projektu),

9.    przeprowadzenie zgodnie z programem szkolenia i harmonogramem zatwierdzonym przez dyrektora szkoły uwzględniającym.

10.zorganizowanie i przeprowadzenie konkursu kulinarnego dla uczniów szkoły i uczniów gimnazjów z terenu powiatu tomaszowskiego.

11.Zajęcia powinny być przeprowadzone metodą warsztatową i obejmować treści kształcenia:

a.     Uwarunkowania historyczne kuchni (5h)

b.    Charakterystykę surowców (5h)

c.     Obróbkę surowców i techniki kulinarne (8h)

d.    Sporządzanie dań zasadniczych (14h)

e.     Sporządzanie zakąsek zimnych i gorących (10h)

f.     Sporządzanie deserów (10h)

g.    Sposoby podawania i prezentacji potraw (8h)

Zadanie 4

Zakup usługi szkoleniowej – Zakup usługi szkoleniowej – Polska tradycja kulinarna – 60 godzin na grupę x 2 grupy

Termin – od dnia zawarcia umowy do dnia  30.06.2014 r. - 2 grupy

 

Zakres obowiązków – 

Do obowiązków Podmiotu wykonującego zadanie należeć będzie:

1.    Dbałość o prawidłowy przebieg szkoleń,

2.    Rzetelne i efektywne wykonywanie powierzonych zadań,

3.    Dokładne i sumienne wykonywanie zadań określonych przez Podmiot Zarządzający,

4.    Bieżące informowanie Podmiotu Zarządzającego i dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Maz. o stanie realizowanych zadań,

5.    Ścisłe i terminowe rozliczanie się z powierzonych zadań za pośrednictwem notatek służbowych, raportów mailowych,

6.    Przestrzeganie ustalonego w projekcie porządku technicznego, sprzętowego i dokumentacyjnego w odniesieniu do procesu szkoleniowego,

7.    Znajomość Regulaminu Rekrutacyjnego i Regulaminu Organizacyjnego zamieszczonego na podstronie internetowej projektu oraz treści wniosku o dofinansowanie w części dotyczącej realizacji powierzonego zadania,

8.    Przygotowanie i realizacja działań szkoleniowych zgodnie z programem ramowym.

W szczególności:

1.    opracowanie szczegółowego programu szkolenia na podstawie ramowego programu szkolenia.

2.    zapewnienie materiałów szkoleniowych w tym skryptów szkoleniowych, których treści zrywają ze stereotypowym pojmowaniem ról kobiety i mężczyzny,

3.    przygotowanie materiałów dla uczestników na każdy dzień szkolenia

4.    monitorowanie frekwencji uczestników szkolenia.

5.    rzetelne prowadzenie dokumentacji przebiegu szkolenia.

6.    opracowanie testów sprawdzających poziom ukształtowanych umiejętności.

7.    kontaktowanie się z prowadzącymi zajęcia oraz opracowywanie dokumentacji szkoleniowej zgodnie z wytycznymi podmiotu zarządzającego.,

8.    Wykonywanie notatek służbowych (np. z przeprowadzonych rozmów z Uczestnikami, Beneficjentami projektu),

9.    przeprowadzenie zgodnie z programem szkolenia i harmonogramem zatwierdzonym przez dyrektora szkoły uwzględniającym.

10.zorganizowanie i przeprowadzenie konkursu kulinarnego dla uczniów szkoły i uczniów gimnazjów z terenu powiatu tomaszowskiego.

11.Zajęcia powinny być przeprowadzone metodą warsztatową i obejmować treści kształcenia:

a.     Uwarunkowania historyczne kuchni (5h)

b.    Charakterystykę surowców (5h)

c.     Obróbkę surowców i techniki kulinarne (8h)

d.    Sporządzanie dań zasadniczych (14h)

e.     Sporządzanie zakąsek zimnych i gorących (10h)

f.     Sporządzanie deserów (10h)

g.    Sposoby podawania i prezentacji potraw (8h)

Zadanie 5

Zakup usługi szkoleniowej – Zajęcia dodatkowe przygotowujące do egzaminu zawodowego 60 godzin na grupę x 4 grupy

Termin od dnia zawarcia umowy do dnia  30.06.2014 r. 2grupy –

1.09.2014 – 30.06.2015 – 2 grupy

Zakres obowiązków – 

Do obowiązków Podmiotu wykonującego zadanie należeć będzie:

1.    Dbałość o prawidłowy przebieg szkoleń,

2.    Rzetelne i efektywne wykonywanie powierzonych zadań,

3.    Dokładne i sumienne wykonywanie zadań określonych przez Podmiot Zarządzający,

4.    Bieżące informowanie Podmiotu Zarządzającego i dyrektora Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Tomaszowie Maz. o stanie realizowanych zadań,

5.    Ścisłe i terminowe rozliczanie się z powierzonych zadań za pośrednictwem notatek służbowych, raportów mailowych,

6.    Przestrzeganie ustalonego w projekcie porządku technicznego, sprzętowego i dokumentacyjnego w odniesieniu do procesu szkoleniowego,

7.    Znajomość Regulaminu Rekrutacyjnego i Regulaminu Organizacyjnego zamieszczonego na podstronie internetowej projektu oraz treści wniosku o dofinansowanie w części dotyczącej realizacji powierzonego zadania,

8.    Przygotowanie i realizacja działań szkoleniowych zgodnie z programem ramowym.

W szczególności:

1.    opracowanie szczegółowego programu szkolenia w oparciu o Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach dla zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych kwalifikacja T.6

2.    zapewnienie materiałów szkoleniowych w tym skryptów szkoleniowych, których treści zrywają ze stereotypowym pojmowaniem ról kobiety i mężczyzny,

3.    przygotowanie materiałów dla uczestników na każdy dzień szkolenia

4.    monitorowanie frekwencji uczestników szkolenia.

5.    rzetelne prowadzenie dokumentacji przebiegu szkolenia.

6.    opracowanie testów sprawdzających poziom ukształtowanych umiejętności.

7.    kontaktowanie się z prowadzącymi zajęcia oraz opracowywanie dokumentacji szkoleniowej zgodnie z wytycznymi podmiotu zarządzającego.,

8.    Wykonywanie notatek służbowych (np. z przeprowadzonych rozmów z Uczestnikami, Beneficjentami projektu),

9.    przeprowadzenie zgodnie z programem szkolenia i harmonogramem zatwierdzonym przez dyrektora szkoły uwzględniającym.

10.10) Zajęcia powinny być przeprowadzone metodą warsztatową.

Proszę o przesłanie odpowiedzi do dnia 18.12.2013 r. na adres zsz2tom@poczta.onet.pl, faksem 447244336 lub 97-200 Tomaszów Mazowiecki ul. Św. Antoniego 57/61 sekretariat

 

Z poważaniem

Mariola Przybylska

Dyrektor szkoły