XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności Etap okręgowy dla województwa łódzkiego i mazowieckiego

Dodane przez ViKi - sob., 01/12/2018 - 10:32
olimpiada

XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności

Etap okręgowy dla województwa łódzkiego i mazowieckiego

Tomaszów Mazowiecki 23.11.2018r. 

ZSP Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim

 

Naszą szkołę reprezentowali niżej wymienieni uczniowie i zajęli odpowiednio miejsca:

  1. Aleksandra Gierach  kl. III TZiUG    - V miejsca
  2. Kamila Socha kl. IV TZiUG  - VI miejsce
  3. Małgorzata Gierach kl. III TZiUG - VIII
  4. Anita Fiderek kl. IV TZiUG – IX miejsce
  5. Alicja Lidke kl. III TZiUG – XI miejsce
  6. Kacper Dąbrowski kl. III TZiUG – XVI miejsce

 

Organizatorem Olimpiady jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu i w jego imieniu przebieg olimpiady nadzorowała i oceniała Pani dr inż. Beata Mikołajczak pracownik naukowy Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

W trudnej i wymagającej dużej wiedzy olimpiadzie nasi uczniowie wypadli bardzo dobrze               a  uczennica Aleksandra Gierach zajmując piąte miejsce zakwalifikowała się do etapu centralnego, który w marcu 2019r. odbędzie się    w Poznaniu.

Etap okręgowy w Tomaszowie Mazowieckim wygrała uczennica Zespołu Szkół  Gastronomicznych z Warszawy Marta Faryniarz, która w ubiegłym roku zdobyła tytuł finalistki etapu centralnego.

 

 

 

Tagi