
XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności
Etap okręgowy dla województwa łódzkiego i mazowieckiego
Tomaszów Mazowiecki 23.11.2018r.
ZSP Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim
Naszą szkołę reprezentowali niżej wymienieni uczniowie i zajęli odpowiednio miejsca:
- Aleksandra Gierach kl. III TZiUG - V miejsca
- Kamila Socha kl. IV TZiUG - VI miejsce
- Małgorzata Gierach kl. III TZiUG - VIII
- Anita Fiderek kl. IV TZiUG – IX miejsce
- Alicja Lidke kl. III TZiUG – XI miejsce
- Kacper Dąbrowski kl. III TZiUG – XVI miejsce
Organizatorem Olimpiady jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu i w jego imieniu przebieg olimpiady nadzorowała i oceniała Pani dr inż. Beata Mikołajczak pracownik naukowy Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
W trudnej i wymagającej dużej wiedzy olimpiadzie nasi uczniowie wypadli bardzo dobrze a uczennica Aleksandra Gierach zajmując piąte miejsce zakwalifikowała się do etapu centralnego, który w marcu 2019r. odbędzie się w Poznaniu.
Etap okręgowy w Tomaszowie Mazowieckim wygrała uczennica Zespołu Szkół Gastronomicznych z Warszawy Marta Faryniarz, która w ubiegłym roku zdobyła tytuł finalistki etapu centralnego.
- Zaloguj się by dodać komentarz
- 228 wyświetleń