W czwartek 26 października 2017 r. wzięliśmy udział w drugim MIKSERZE KULINARNYM. Tematem przewodnim była polska kuchnia tradycyjna i historyczna, ze szczególnym uwzględnieniem warzyw i owoców. Pokaz kulinarny poprowadził Jakub Steuermark. W świat historii polskiej gastronomii wprowadziła nas prelekcja Macieja Nowickiego, szefa kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie.
Mięliśmy także okazję pogłębić wiedzę z zakresu owoców egzotycznych podczas prezentacji produktowej, którą przedstawił Radosław Pernach. Na koniec spotkania odbył się quiz. Trzymamy kciuki za naszych uczniów – mogą wygrać staż w Restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju lub kuchni Maćka Nowickiego w Warszawie.
W wydarzeniu organizowanym przez Akademię Inspiracji MAKRO udział wzięła klasa 2 TG oraz opiekunowie Pani Czesława Horodeńska, Pani Zofia Szewczyk i Pan Jacek Bartosik.
- Zaloguj się by dodać komentarz
- 175 wyświetleń