Zwycięzcy konkursu kulinarnego Adam Bartosik i Dawid Lange gościli w kuchni restauracji LOKAL w Łodzi.
Pod czujnym okiem szefowej Marty Edmunds oraz kucharzy Sebastaiana i Bartka –przygotowywali lunchowe menu dnia. Niewielka kuchnia, bardzo ciekawie wnętrze sali i autorskie potrawy Pani Marty, sprawiły, że godziny spędzone na szkoleniu minęły bardzo szybko. W LOKAL-u właśnie trwają prace nad nowym, letnim menu. Jednak to co do tej pory się w nim znajdowało, robiło wrażenie. Tatar z jelenia z trybulowym majonezem i jajem przepiórczym na przystawkę, kremowa łódzka zalewajka i duszona polska baranina na główne danie i mus z gorzkiej czekolady na deser, to tylko pojedyncze propozycje z karty dań.
Adam i Dawid mięli okazję poznać pracę restauracji od podszewki. Wrócili zadowoleni i pełni pomysłów na komponowanie własnych potraw.
- Zaloguj się by dodać komentarz
- 137 wyświetleń