Dodane przez ZSP2_admin - czw., 02/07/2015 - 21:11

Zwycięzcy konkursu kulinarnego Adam Bartosik i Dawid Lange gościli w kuchni restauracji LOKAL w Łodzi.

Pod czujnym okiem szefowej Marty Edmunds oraz kucharzy Sebastaiana i Bartka –przygotowywali lunchowe menu dnia. Niewielka kuchnia, bardzo ciekawie wnętrze sali i autorskie potrawy Pani Marty, sprawiły, że godziny spędzone na szkoleniu minęły bardzo szybko. W LOKAL-u właśnie trwają prace nad nowym, letnim menu. Jednak to co do tej pory się w nim znajdowało,  robiło wrażenie. Tatar z jelenia z trybulowym majonezem i jajem przepiórczym na przystawkę, kremowa łódzka zalewajka i duszona polska baranina  na główne danie i mus z gorzkiej czekolady na deser, to tylko pojedyncze propozycje z karty dań.

Adam i Dawid mięli okazję poznać pracę restauracji od podszewki. Wrócili zadowoleni i pełni pomysłów na komponowanie własnych potraw.