Dodane przez Gość (niezweryfikowany) - ndz., 23/11/2014 - 22:34

Ruszyła druga edycja szkolenia w ramach projekty unijnego z funduszy "kapitał ludzki"
Mistrz Kuchni - Profesjonalny Trening Umiejętności Kulinarnych;
W tym roku szkolnym prócz kontynuacji dla klasy drugie TG, nowości  szkoleniowe dla klas pierwszych TG z zakresu:
kuchni azjatyckiej - typowe potrawy
kuchni molekularnej - alternatywne sposoby obróbek kulinarnych
W/w moduły szkoleniowe rozpoczęły się w środę 12.11.2014r. częścią teoretyczną, oraz w sobotę 15.11.2014r. częścią praktyczną,
Uczestnicy szkolenia wykonali "pod fachowym okiem" prowadzących, ćwiczenia tematyczne:
sushi - nie jedno ma imię;
truskawkowe ravioli z płynną pianką czekoladową, jako alternatywa dla crepes suzette;
Na zdjęciach prezentujemy efekty ich pracy, które natychmiast zostały zjedzone -" mniam!"
Chętnych do samodzielnej próby wykonania potraw prezentowanych na fotografiach zapraszamy  do odwiedzenia zakładki Pomysł na dobrą kuchnię tam receptury i sposoby wykonania sushi i crepes suzette.