technik ekonomista
Jako jedyna szkoła w regionie piotrkowskim oferujemy kształcenie w zawodzie technik ekonomista w systemie modułowym, w którym teoria jest ściśle połączona z praktyką.
Innowacyjne podejście do kształcenia w zawodzie jest gwarancją efektywnego funkcjonowania na rynku pracy.
Kształtowanie umiejętności i postaw właściwych dla zawodu odbywa się w modułach i wyodrębnionych jednostkach modułowych, przy czym każda jednostka obejmuje logiczny i możliwy do wykonania wycinek pracy nie podlegający dalszym podziałom.
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik ekonomista będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1. planowania i prowadzenia działalności gospodarczej;
2. obliczania podatków;
3. prowadzenia spraw kadrowo-płacowych;
4. prowadzenia rachunkowości;
5. wykonywania analiz i sporządzania sprawozdań z działalności podmiotów prowadzących działalność gospodarczą.
W procesie kształcenia uczeń realizuje podstawę programową kształcenia ogólnego dla technikum i liceum ogólnokształcącego, w tym przedmioty na poziomie podstawowym zgodnie ze szkolnym planem nauczania oraz przedmioty na poziomie rozszerzonym:
- Matematyka,
- Geografia.
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik ekonomista po potwierdzeniu kwalifikacji A.35. Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji iA.36. Prowadzenie rachunkowościmoże uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik rachunkowości, po potwierdzeniu dodatkowo kwalifikacji A.65. Rozliczanie wynagrodzeń i danin publicznych.
technik handlowiec
Jako jedyna szkoła w regionie piotrkowskim oferujemy kształcenie w zawodzie technik handlowiec w systemie modułowym, w którym teoria jest ściśle połączona z praktyką. Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik handlowiec będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1. organizowania prac w zakresie przyjmowania dostaw oraz przygotowywania towarów do sprzedaży;
2. wykonywania prac związanych z obsługą klientów oraz realizacją transakcji kupna i sprzedaży;
3. prowadzenia działań reklamowych i marketingowych;
4. organizowania i prowadzenia działalności handlowej;
5. zarządzania działalnością handlową przedsiębiorstwa.
W procesie kształcenia uczeń realizuje podstawę programową kształcenia ogólnego dla technikum i liceum ogólnokształcącego, w tym przedmioty na poziomie podstawowym zgodnie ze szkolnym planem nauczania oraz przedmioty na poziomie rozszerzonym:
- Język obcy,
- Geografia.
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik handlowiec po potwierdzeniu kwalifikacji A.18. Prowadzenie sprzedaży iA.22. Prowadzenie działalności handlowej może uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik księgarstwa po potwierdzeniu dodatkowo kwalifikacjiA.21. Prowadzenie działalności informacyjno-bibliograficznej.
technik organizacji reklamy
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik organizacji reklamy będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1. organizowania oraz prowadzenia sprzedaży produktów i usług reklamowych;
2. organizowania oraz prowadzenia kampanii reklamowej;
3. projektowania oraz wykonywania środków reklamowych.
W procesie kształcenia uczeń realizuje podstawę programową kształcenia ogólnego dla technikum i liceum ogólnokształcącego, w tym przedmioty na poziomie podstawowym zgodnie ze szkolnym planem nauczania oraz przedmioty na poziomie rozszerzonym:
- Wiedza o społeczeństwie,
- Geografia.
technik obsługi turystycznej
Jako jedyna szkoła w regionie piotrkowskim oferujemy kształcenie w zawodzie technik obsługi turystycznej w systemie modułowym, w którym teoria jest ściśle połączona z praktyką. Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik obsługi turystycznej będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1. organizowania działalności turystycznej;
2. organizowania imprez i usług turystycznych;
3. obsługiwania klientów korzystających z usług turystycznych;
4. rozliczania imprez i usług turystycznych.
W procesie kształcenia uczeń realizuje podstawę programową kształcenia ogólnego dla technikum i liceum ogólnokształcącego, w tym przedmioty na poziomie podstawowym zgodnie ze szkolnym planem nauczania oraz przedmioty na poziomie rozszerzonym:
- Język obcy,
- Historia.
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1. oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;
2. sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;
3. planowania i oceny żywienia;
4. organizowania produkcji gastronomicznej;
5. planowania i realizacji usług gastronomicznych.
W procesie kształcenia uczeń realizuje podstawę programową kształcenia ogólnego dla technikum i liceum ogólnokształcącego, w tym przedmioty na poziomie podstawowym zgodnie ze szkolnym planem nauczania oraz przedmioty na poziomie rozszerzonym:
- Język obcy,
- Biologia.
- 825 wyświetleń