Dodane przez ZSP2_admin - czw., 31/03/2011 - 10:45

technik ekonomista

Jako jedyna szkoła w regionie piotrkowskim oferujemy kształcenie w zawodzie technik ekonomista w systemie modułowym, w którym teoria jest ściśle połączona z praktyką.

Innowacyjne podejście do kształcenia w zawodzie jest gwarancją efektywnego funkcjonowania na rynku pracy.
Kształtowanie umiejętności i postaw właściwych dla zawodu odbywa się w modułach i wyodrębnionych jednostkach modułowych, przy czym każda jednostka obejmuje logiczny i możliwy do wykonania wycinek pracy nie podlegający dalszym podziałom.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik ekonomista będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1. planowania i prowadzenia działalności gospodarczej;

2. obliczania podatków;

3. prowadzenia spraw kadrowo-płacowych;

4. prowadzenia rachunkowości;

5. wykonywania analiz i sporządzania sprawozdań z działalności podmiotów prowadzących działalność gospodarczą.

W procesie kształcenia uczeń realizuje podstawę programową kształcenia ogólnego dla technikum i liceum ogólnokształcącego, w tym przedmioty na poziomie podstawowym zgodnie ze szkolnym planem nauczania oraz przedmioty na poziomie rozszerzonym:

- Matematyka,

- Geografia.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik ekonomista po potwierdzeniu kwalifikacji A.35. Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji iA.36. Prowadzenie rachunkowościmoże uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik rachunkowości, po potwierdzeniu dodatkowo kwalifikacji A.65. Rozliczanie wynagrodzeń i danin publicznych.


 

technik handlowiec

Jako jedyna szkoła w regionie piotrkowskim oferujemy kształcenie w zawodzie technik handlowiec w systemie modułowym, w którym teoria jest ściśle połączona z praktyką. Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik handlowiec będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1. organizowania prac w zakresie przyjmowania dostaw oraz przygotowywania towarów do sprzedaży;

2. wykonywania prac związanych z obsługą klientów oraz realizacją transakcji kupna i sprzedaży;

3. prowadzenia działań reklamowych i marketingowych;

4. organizowania i prowadzenia działalności handlowej;

5. zarządzania działalnością handlową przedsiębiorstwa.

W procesie kształcenia uczeń realizuje podstawę programową kształcenia ogólnego dla technikum i liceum ogólnokształcącego, w tym przedmioty na poziomie podstawowym zgodnie ze szkolnym planem nauczania oraz przedmioty na poziomie rozszerzonym:

- Język obcy,

- Geografia.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik handlowiec po potwierdzeniu kwalifikacji A.18. Prowadzenie sprzedaży iA.22. Prowadzenie działalności handlowej może uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik księgarstwa po potwierdzeniu dodatkowo kwalifikacjiA.21. Prowadzenie działalności informacyjno-bibliograficznej.


technik organizacji reklamy

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik organizacji reklamy będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1. organizowania oraz prowadzenia sprzedaży produktów i usług reklamowych;

2. organizowania oraz prowadzenia kampanii reklamowej;

3. projektowania oraz wykonywania środków reklamowych.

W procesie kształcenia uczeń realizuje podstawę programową kształcenia ogólnego dla technikum i liceum ogólnokształcącego, w tym przedmioty na poziomie podstawowym zgodnie ze szkolnym planem nauczania oraz przedmioty na poziomie rozszerzonym:

- Wiedza o społeczeństwie,

- Geografia.


technik obsługi turystycznej

Jako jedyna szkoła w regionie piotrkowskim oferujemy kształcenie w zawodzie technik obsługi turystycznej w systemie modułowym, w którym teoria jest ściśle połączona z praktyką. Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik obsługi turystycznej będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1. organizowania działalności turystycznej;

2. organizowania imprez i usług turystycznych;

3. obsługiwania klientów korzystających z usług turystycznych;

4. rozliczania imprez i usług turystycznych.

W procesie kształcenia uczeń realizuje podstawę programową kształcenia ogólnego dla technikum i liceum ogólnokształcącego, w tym przedmioty na poziomie podstawowym zgodnie ze szkolnym planem nauczania oraz przedmioty na poziomie rozszerzonym:

- Język obcy,

- Historia.


technik żywienia

i usług gastronomicznych

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1. oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;

2. sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;

3. planowania i oceny żywienia;

4. organizowania produkcji gastronomicznej;

5. planowania i realizacji usług gastronomicznych.

W procesie kształcenia uczeń realizuje podstawę programową kształcenia ogólnego dla technikum i liceum ogólnokształcącego, w tym przedmioty na poziomie podstawowym zgodnie ze szkolnym planem nauczania oraz przedmioty na poziomie rozszerzonym:

- Język obcy,

- Biologia.