25 marca gościł w naszej szkole Carlos González – Tejera, dziennikarz wiele lat współpracujący ze światowymi agencjami prasowymi, mediami z Hiszpanii, Polski i wielu innych europejskich krajów. Autor felietonów do magazynów „Kurier Polski”, „Voyage”, „Kuchnia”, „Hunter”, „Moje gotowanie”.
Był wiceprzewodniczącym Stowarzyszenia Prasy Zagranicznej w Polsce. Twórca jednego z pierwszych w kraju telewizyjnych programów kulinarnych – „Między nami smakoszami”, autor programu „Warszawa od kuchni”. Organizator i szef konkursów „Złota Chochla” i „Srebrna Patelnia”. Założyciel Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Polskiej Akademii Gastronomicznej. Zdobywca nagrody imienia Stanisława Wokulskiego przyznawanej przez Warszawską Radę Gospodarczą za wybitny wkład w rozwój gastronomii warszawskiej oraz popularyzacją sztuki kulinarnej.
Wspólnie z uczniami klasy III TK oraz nauczycielami zawodu przygotował pyszne dania z drobiu, ryb, bakłażana, testując nowo zakupiony sprzęt, w tym piec konwekcyjno-parowy. Było smacznie i wesoło, bo Carlos, to człowiek pełen kulinarnych pasji, południowego temperamentu i humoru.
Czekamy na kolejną wizytę.
- Zaloguj się by dodać komentarz
- 171 wyświetleń