9 stycznia odbył się w naszej szkole etap okręgowy XIX OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU
I ŻYWNOŚCI, w którym wzięło udział 60 uczestników z 30 szkół (14 techników i 16 liceów). Ogółem
I ŻYWNOŚCI, w którym wzięło udział 60 uczestników z 30 szkół (14 techników i 16 liceów). Ogółem
w Polsce w okręgowych eliminacjach wzięlo udział 740 uczniów z 391 szkół. W etapach szkolnych uczestniczyło 7600 uczniów.
Uroczyste otwarcie olimpiady odbyło się o 10:45 na hali sportowej wystąpieniem pani dyrektor Marioli Przybylskiej, która przywitała uczniów, opiekunów oraz zaproszonych gości. W imieniu Starosty Tomaszowskiego głos zabrała pani Barbara Robak - członek Zarządu Powiatu oraz pani Katarzyna Banaszczak - naczelnik Wydziału Edukacji.
O godzinie 11.00 uczestnicy chwycili za długopisy i rozpoczęła się część pisemna olimpiady.
Po napisaniu testu wszyscy uczniowie wraz z opiekunami oraz zaproszeni goście zostali poczęstowani obiadem przygotowanym przez uczniów naszej szkoły.
O godz 15.00 w sali europejskiej odbył sie wykład pani dr hab. Barbary Pietruszki, która przedstawiła wyniki "Badań nad odżywianiem się ludzi starszych" - finansowane przez Unię Europejską.
O 15.30 zostały ogłoszone wyniki olimpiady oraz wręczone nagrody przez panią Katarzynę Banaszczak oraz pana Pawła Łyczaka - przewodniczącego Rady Powiatu.
Najlepszymi okazali się:
I miejsce - Katarzyna Nowaczyk - 82 pkt z I Liceum Ogólnokształcącego w Wieluniu
II miejsce - Adrianna Budzisz - 78 pkt z I Liceum Ogólnokształcącego w Piotrkowie Trybunalskim
III miejsce - Anita Szkudlarek - 77 pkt z I Liceum Ogólnokształcącego w Wieluniu.
2 nasze uczennice z IV TO uzyskały: 60 pkt Marta Wojewódzka i 57 pkt Kinga Wojciechowska.
Eliminacje Okręgowe przeprowadziła Komisja Okręgowa w składzie:
dr hab. Barbara Pietruszka
mgr Mariola Przybylska
mgr inż. Jacek Okoński
Dziękujęmy wszystkim uczestnikom za przybycie oraz gratulujemy i życzymy powodzenia osobom, które przeszły do dalszego etapu olimpiady.
- Zaloguj się by dodać komentarz
- 77 wyświetleń